
Begin 2013 heeft AVT b.v. de opdracht mogen krijgen voor het ontwerpen van een snijmachine met afvoersysteem, een tray opzetmachine, een product overzetmachine en een toevoer doseersysteem om een bestaande flow wrapmachine te vullen.
Na overleg met de opdrachtgever en de hoofd technische dienst is gekozen voor een ontwerp waarbij de snij- inpaklijn in een hoekopstelling geplaatst zou worden.Gekozen is om een continu aangedreven powerfreebaan de AS-45 snijmachine te laten voeden. de Nieuwe AS-45 snijmachine is uitgevoerd met een set zijbanden, een onder- en een bovenband zodat het ambachtelijke broodje “vierkant” vastgepakt kan worden als deze de messen wordt ingevoerd. achter de AS-45 snijmachine is een synchronisatie set geplaatst die de gesneden broodjes een voor een naar een overzet machine brengt die de gesneden broodjes in de gereedstaande bakjes plaatst.
Deze bakjes worden in een eveneens door AVT b.v ontnester ontworpen machine per 2 stuks op een onderliggende transportband geplaatst waarna deze naar een productsluis worden getransporteerd. In de productsluis blijven de bakjes wachten tot deze worden gevuld. De gevulde bakjes gaan vervolgens naar een stuk transportband, die voorziet in de mogelijkheid om eventueel bakjes handmatig te vullen, in geval van storing of om andere producten in de bakjes te kunnen plaatsen, waarna deze doorgaan naar een toevoer doseersysteem. In dit toevoer doseersysteem worden de gevulde bakjes op “steek” geplaatst om ze vervolgens in het lege veld van de bestaande flow wrapmachine te laten lopen.
Op deze doordachte snij-inpaklijn worden ambachtelijke broodjes gesneden en verpakt, denk hierbij aan suikerbroodjes, rozijnenbroodjes, chocoladebroodjes, boterbroodjes en meer van deze normaal moeilijk te snijden producten. Via de transportband verlenging waar handmatig de machine gevuld kan worden, worden bakjes met gelijk soortige producten gevuld maar dan als bolletjes. Naar aanleiding van het resultaat mochten we van deze opdracht gever nog een speciale transportband maken voor de patisserie afdeling, waarbij in het ontwerp meegenomen moest worden dat de transportband makkelijk en snel te ontspannen was, er vrijwel geen plaatsen mochten zijn waar room en kapselresten zich konden ophopen en dat deze transportband goed te reinigen is.
Ook hier hebben wij succesvol een concept weten te realiseren tot volle tevredenheid van onze opdrachtgever.